Wednesday, 22 March 2017

kisah seseorang yang kuat mencarut dan nak praktis supaya tidak mencarut

Bismillahirrahmanirrahim.

Ok ini cerita dia...

Pada tahun 2017 , seseorang ni dia suka sangat la tgk youtuber ...
Ok la x salah cuma youtuber luar negara kan mestilah penuh dgn mencarut.

So ak tgk tahun ni terperasan sikit sikit mencarut panggil kawan binatang la *
Setiap kali jmpa org je mesti mencarut dulu
Whatsapp pon mencarut, 
Sampai satu hari ni dia termencarut dkt ckgu dia tapi slow 2 macam ckp dkt kawan 2 la
Ak pelik macam mana dia dkat rmh lagi byk ke mencarut

Bln 3 dia tgk status kawan dia .. (Kau dh berubah kau panggil kawan kau macam binatang)
 
Lepastu dia sentap and fia terfikir balik salahke ak.mencarut salahke ak bergurau senda
 
Ramai kawan kawan dia dh tegur tapi dia x pernah
 Nl berubah
Sekarang dia cakap dgn ak , 'wey tolonglah ak ak rasa macam teruk dh selalu mencarut sampai org x buat salah pon ak still mencarut dgn dia

Ak pon kata 'x pe kau cuba slow²  praktis hari ni x yah mencarut kita tgk kalau kau mencarut kau buat dendaan sendiri'

Dia pon kata denda ap tu ?

Ak pon bagi la suggestion 

Ikot la bayar ke , push up ke 

1 kali kau mencarut 20 kau push up !

Dia pon kata ok ak try

Sekarang dia asik praktis praktis praktis
Tapi still x boleh 
Macam pekataan tu habits dia dh... Hmm

Ak kata apa kata kau berdoa , solat 
 Kau minta lah supaya kau dah tercakap benda 2 tu lagi

Dia pon ok je
... Kadang 2 kesian tgk dia

Dia selalu sentap dgn kawan 2 dia sekarang
 Kawan kawan dia pon x habis habis nk cakp (kau kata nk berubah x pon!!!)

Dia macam terus menangis ...

Ok kita pendekkan cerita je la

Sekarang dia dh kurang mencarut bkn srpenuhnya x mencarut
Sbb semua manusia x perfect.. Betul x 
Alhamdullillah ak gembira tgk dia lembut je bkn setakat x mencarut dia juga berjaga2 dan saling bertegur ...
Itu je lah akhir kata 
Maaf sangat 2 kalau story ni pendek saya pon baru blaja buat blog ni hehe

Pengajaran @ setiap kesilapan yg kita pernah buat ada jalannya untuk kita berubah
.....



TERIMA KASIH
.assalamualaikum
.......

No comments:

Post a Comment